lauantai 3. tammikuuta 2015

Lumisohjon keskeltä pilkistää...

...kasviraukkoja, jotka olivat jo saaneet hyvän lumipeitteen talvisuojakseen mutta lämpötilan noustua lähes kaikki lumi suli pois. Tänään uutta lunta on satanut pitkin päivää myrskyisän tuulen kera ja kävin pikaisesti pyörähtämässä tuiskun keskellä kameran kanssa. 

Kallioimarretta kasvaa pihan reunamalla suuren kiven reunalla, minkä juurelle istutin kukkasipuleita. 

Mehitähti

Tuoksumatara lumen keskellä

En ole tutustunut istuttamieni kasvien talvehtimistapoihin, joten olin erityisen yllättynyt siitä, että Tuoksumatara ja Sitruuna-ajoruoho ilmestyivät sulaneen lumen keskeltä edelleen vihreälehtisenä. Kuvittelin, että tällaiset lehtevät kasvit tiputtaisivat lehtensä talveksi ja kasvattaisivat ne uudelleen kevään myötä. Kasvien talvehtimistapoihin olisi varmaan pitänyt tutustua etukäteen, koska nyt en ole tehnyt esimerkiksi minkäänlaisia talvisuojauksia, koska en tiedä tarvitsisiko jokin kasveista sellaista. Ehkäpä kevät laittaa tutustumaan aiheeseen seuraavaa talvea ajatellen, jos useampi kasvi ei selviä talven yli. 

Sitruuna-ajuruoho

Oregoninmaksaruoho


4 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat! Mukavaa alkanutta vuotta sinulle, Tiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ja oikein mukavaa alkanutta vuotta sinulle myös! Kevättä innolla odotellen, vaikka luminen puutarhakin näyttää oikein kauniilta. :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinulla Tiina! Kiva katsella muiden blogeja, kun itse olen ihan uusi näissä ympyröissä. Oman blogini olen just äskettäin julkistanut.
  Katselen jatkossakin näitä kauniita kuvia. Hyvää vuoden jatkoa sinulle!
  t Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Täytyikin käydä heti virtuaalisesti vierailemassa puutarhassasi ja jään seurailemaan. Ihanan paljon sinulla on luonnonkiveä puutarhassa ja aseteltukin kauniin luonnollisesti. :) Hyvää alkaneen vuoden jatkoa sinulle myös!

   Poista